Stichting Illimitato: film met boodschap

31-12-2018

Theater Onbeperkt, een theatergroep voor mensen met en zonder beperking bestaat komend seizoen 10 jaar. Om dat te vieren zal Theater Onbeperkt in samenwerking met het Titus Brandsmahuis, Kunstcircuit, Theateratelier ToiToiToi en de Videogroep Olst-Wijhe een bijzonder filmproject starten. In de film staat het omdraaien van de standaard centraal:
Een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uit balans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigt. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen. We zien in de film een dorp dat compleet wordt bewoond en gedraaid door mensen met een beperking. In de openingsscène wordt een huis leeggehaald (door iemand met een beperking). Langzaamaan dringt het door bij de bewoners van het dorp dat het huis bewoond gaat worden door ‘normale’ mensen. In het huis vestigt zich een gezin met vader, moeder en 2 kinderen zonder beperking.

De film zal worden opgenomen in het voorjaar van 2019 in Deventer en Olst. Acteurs met een beperking van Theater Onbeperkt zullen de hoofdrollen van de film op zich nemen. De andere rollen zullen worden ingevuld door andere mensen met een beperking. Dat kan verstandelijk, lichamelijk, visueel, auditief of meervoudig zijn.

Het project wordt gesteund met een bedrag van 1250 euro.