Ontmoeting met Jasper van’t Hof

15-11-2018

De toekenning van de Boy Edgar Prijs 2018 is een prachtige aanleiding om nader kennis te maken met deze internationaal bekende en veelzijdige musicus. Hij zal zijn muziek, die bijna alle genres tussen jazz en pop omvat, spelen en toelichten en vertellen over zijn drijfveren en internationale carriere. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs verdient Van ’t Hof de prijs om zijn imposante oeuvre, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren. Van ’t Hof werd al meerdere malen uitgeroepen tot beste jazzpianist van Europa door het gerenommeerde internationale muziektijdschrift Downbeat. Naast het spelen en componeren van jazz, heeft Van ’t Hof ook een groot repertoire aan fusion, wereldmuziek en pop en speelde hij met vele grote artiesten in deze genres.
Hans Riesewijk, de schrijver van zijn biografie, zal met hem in gesprek gaan en anecdotes uit zijn muzikale leven vertellen. Als toetje is er een verrassende finale en een informele nazit in de brasserie.

Het eerbetoon aan de plaatsgenoot is een samenwerking van: gemeente Olst-Wijhe, ’t NUT Olst-Deventer, podium Klein Koninkrijk en utHuus.

Zondag 21 oktober in het Holstohuus Olst

 

De stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe draagt 1000 euro bij.