Muziekmaakmiddagen 2018

15-11-2018

In samenwerking met Ut Huus organiseert het Muzieknetwerk Salland buitenschoolse Muziek maak middagen voor basisschoolkinderen.

Laagdrempelige middagen, met een groot aanbod van instrumenten, waar je actief en passief kan genieten van muziek maken en je een overzicht krijgt van de muzikale mogelijkheden die de gemeente Olst-Wijhe biedt.

Het doel van de Muziek-Maak-Middagen is drieledig:

  1. Kinderen enthousiasmeren voor het maken van muziek, door hen actief muziek te laten maken. Op een door hen zelf gekozen instrument, met een ervaren docent, maar ook dezelfde middag al in een samenspeelgroep (orkest/band)
  2. Het Netwerk (muziekverenigingen en muziekdocenten/praktijken uit de hele gemeente Olst-Wijhe een Platform bieden waarop zij hun muziekvereniging/muziekpraktijk/school kunnen presenteren. Dit kan zowel door het geven van openbare lessen, workshops als door het geven van een concert.
  3. Het presenteren van ut Huus en Muziek Netwerk Salland. Daarbij gaat het met name om de taken die ut Huus uitvoert op het gebied van Cultuur en de functie die het Muziek Netwerk Salland heeft in binnen- en buitenschools muziek educatie aanbod.

De Muziekmaakmiddagen zullen plaatsvinden op twee middagen in oktober 2018, één middag in Olst en één middag in Wijhe.

Er zijn verschillende programma onderdelen:

  • Bij binnenkomst krijgen kinderen een muzikale speurtocht zodat ze langs alle ruimtes komen. Deze
  • speurtochten worden voor 2 verschillende leeftijdscategorieën gemaakt.
  • Er zijn diverse ruimtes waar je een muziekinstrument kan proberen. Zowel bij de muziekdocenten van het Muziek Netwerk Salland als bij particuliere muziekdocenten en muziekverenigingen uit de gemeente Olst-Wijhe. De speurtocht leidt de kinderen langs als deze instrumenten en daagt hen uit deze te proberen.
  • Er zijn diverse workshops gedurende de Muziek-Maak-Middagen, zoals Spelen in een band, In een uurtje een drummend Vuurtje, Kies een instrument en speel mee (orkest repetitie voor kinderen die nog nooit op een instrument hebben gespeeld, Strijkers Centraal, de Boomwhacker)
  • Diverse optredens in de grote zaal door Muziekverenigingen en kinderen van de Muziekschool Olst-Wijhe en de Popschool Olst.
  • Een informatiemarkt met standjes van de diverse muziekeducatieaanbieders.

 

De stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe draagt €750 bij.