IJsseltheaterfietstocht 2017

14-11-2018

Sinds een aantal jaren selecteert stichting Theater Langs de IJssel een theatermaker die zich specifiek richt op de kunst van het locatiegericht werken. Hierbij wordt gezocht naar een voorstelling of concept dat op de gekozen locatie is afgestemd en daar volledig tot zijn recht komt. De theatermaker krijgt de vrijheid om te werken vanuit een eigen gekozen discipline, waarbij interdisciplinariteit binnen de voorstellingen wordt aangemoedigd.

In 2017 is dit in de vorm van een muziekproject, een combinatie van professional(s) in combinatie met amateurs uit de gemeente Olst-Wijhe.

Voor dit muziekproject is Ilonka Ory, zangeres en zangcoach, gevraagd om met muzikale talenten uit de gemeente Olst-Wijhe, muzikanten en koorleden / zangeressen / zangers, een programma te maken. Ilona gaat een aantal nummer arrangeren voor de door haar gekozen koor / zangers en muzikanten / muziekvereniging. Het gaat niet alleen om verenigingen maar ook individuele personen kunnen in dit project meedoen.

Dit project vergroot de deelname aan kunst en cultuur. Een project van amateurs met professionals.

De deelnemers worden begeleid en gecoacht door Ilonka Ory.Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe heeft besloten dit project financieel te ondersteunen met een bedrag van €1000, specifiek voor het programmaonderdeel.