De Vervolgorkesten in Olst en Wijhe 2017

14-11-2018

De basisscholen in Olst en Wijhe bieden hun leerlingen tijdens schooltijd muziekeducatie met behulp van Muzieknetwerk Salland. Hierbij organiseren plaatselijke muziekverenigingen dat er diverse instrumenten naar de scholen worden vervoerd en krijgen de kinderen les van professionele docenten. De kinderen hebben veel plezier in deze muzieklessen.

De stap om lid te worden van een muziekvereniging blijkt voor veel kinderen (en hun ouders) te groot. Door alle partijen wordt geconstateerd dat de doorstroom van kinderen die binnenschools (bijvoorbeeld door middel van een Leerorkest) in aanraking komen met het maken van muziek, nauwelijks doorstromen naar het maken van muziek buitenschools. Daarom wil stichting Muzieknetwerk Salland met plaatselijke muziekverenigingen/-organisaties  SAMEN het Vervolgorkest aanbieden. Het Vervolgorkest is een tussenvorm om de stap naar buitenschools musiceren, op wat voor een manier dan ook te verkleinen. Wil iemand verder, dan gaat hij/zij naar de verenging/de muziekles. Voor het Vervolgorkest worden instrumenten aangeschaft die kinderen mee naar huis krijgen om te oefenen. Bijzonder aan het project is dat de muziekverenigingen samen werkt met Stichting Muziekonderwijs Olst-Wijhe en op school een orkest en lessen gaan verzorgen. Hierdoor denken zij nog veel meer kinderen te kunnen enthousiasmeren om een muziekinstrument te gaan bespelen.

Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe heeft besloten de Vervolgorkesten in Ols en Wijhe beide financieel te ondersteunen met €1000.