Beste muziekkenner van Olst

31-12-2018

Op 22 december wordt in de grote zaal van utHuus een pop quiz georganiseerd die voor de gelegenheid is omgebouwd tot een Top2000 Café. Tijdens een twee tal voorrondes strijden teams voor een plaats in de finale. De finale wordt door twee spelers gespeeld, afkomstig uit de twee beste teams.
De vragen worden omlijst met live gespeelde muzikale fragmenten, gespeeld door veelal jeugdige deelnemers van de verschillende “leveranciers’.
Teams bestaande uit maximaal 6 deelnemers strijden tijdens een pop quiz voor de eeuwige roem en een verrassende prijs. Alle quizvragen hebben betrekking op de Radio 2 Top 2000 lijst van 2017 en worden muzikaal omlijst met live muziek.
Afsluitend spelen ‘Harmonie & Friends’, een verrassende samenstelling van een harmonieorkest en rockband inclusief zang, een aantal grote hits uit de Top 2000 waarbij de Bohamian Rapsody natuurlijk niet ontbreekt.

De pop quiz vindt plaats in de grote zaal van het Holstohuus die speciaal voor deze gelegenheid is omgebouwd tot een waar pop café. Na het succes van vorig jaar kon de organisatie, SMOW, Olster Harmonie en ut Huus, niet anders dan een tweede editie organiseren. Dit keer wel een iets andere insteek: vanuit Eetkamer Hier is ut is het mogelijk de livestream te volgen van de pop-quiz in de grote zaal. Op deze manier kunnen niet-deelnemers toch meegenieten van het event en is er in de grote zaal meer plek voor deelnemende teams.

Kunst en Cultuur Olst-Wijhe ondersteunt het evenement met een toe te kennen bedrag achteraf.