Anton Pieck Winterfestijn — 2019

05-06-2020

 

 

 

Voor de tweede keer: 7 december 2019, een winters festijn in de geest van de fantasierijke wereld van de bekende kunstenaar Anton Pieck, begin 19e eeuw.
Het centrum van Olst was gevuld met straattheater, oude ambachten, muziek en sfeervolle kraampjes. Het doel was, samen met spelers, ondernemers en verenigingen een gezellig en sfeervol evenement neer te zetten.

Zien, doen en beleven was het motto. Circa zestig amateurspelers brachten op deze dag de beelden van Anton Pieck tot leven. Daarnaast was OSV’95 te zien met hun dansgroepen en De Olster Harmonie gaf kleine concertjes.
Er deden maar liefst vier koren en muziekverenigingen mee die nostalgische klanken ten gehore brachten. Verder waren er levende standbeelden en oude ambachten te zien. Ook voor kinderen was het een ware belevenis. Oude tijden kwamen tot leven in de bijzondere wereld van toen, met levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden. Chique dames en heren in kledij van ruim honderd jaar geleden flaneerden over de markt, zwervers zochten wat eetbaars en misschien een warme slaapplek? De politie zorgde samen met de burgemeester voor de handhaving van de wet.

Kortom: een geslaagd evenement dat mensen met elkaar verbindt. Dat steeds uitgebreider van opzet wordt en het krijgt steeds meer bekendheid binnen en buiten de gemeentegrenzen. Fantastisch!

(KCOW heeft dit festijn ondersteund met €700,-)