Dit jaar maakt Nikki Terberg een locatievoorstelling op de boerderij van haar vriend in Wijhe. De boeren in Nederland hebben het zwaar vanwege de nieuwe regelgeving die voor hun is bepaald. De problematieken en vernieuwingen waar de boer vandaag de dag mee te maken krijgt, gaan haar als theatermaker aan het hart en de noodzaak is daarom groot om dit gegeven een stem te geven. Zij gaat samenwerken met drie talentvolle jonge spelers. Alle drie hebben een droom om in de toekomst als professioneel-actrice aan de slag te gaan. Momenteel volgen ze de MBO acteurs-opleiding in Arnhem aan het RijnIJssel. Samen met de drie spelers gaan ze de komende maanden aan de slag om zich te verdiepen in zoveel mogelijk boeren vanuit de omgeving Wijhe.

Doormiddel van deze voorstelling hopen zij dat er iets in gang word gezet.

De boeren moeten zich herkennen.

De boeren hebben het zwaar maar lijden liever in stilte.

De boeren verdienen in deze tijden een stem.

In de voorstelling wordt het voelbaar hoe drie stadse meiden zich op hun eigen manier zijn gaan verhouden tot het boerenleven.

Mijn project gaat een samenwerking aan met “Stichting Theater Langs De IJssel”, en zal in het programma van 26 mei 2019 worden opgenomen.

Stichting Kunst en Cultuur steunt dit initiatief met een 500 euro.