nieuws

Sinds een aantal jaren selecteert stichting Theater Langs de IJssel een theatermaker die zich specifiek richt op de kunst van het locatiegericht werken. Hierbij wordt gezocht naar een voorstelling of concept dat op de gekozen locatie is afgestemd en daar volledig tot zijn recht komt. De theatermaker krijgt de vrijheid om te werken vanuit een eigen gekozen discipline, waarbij interdisciplinariteit binnen de voorstellingen wordt aangemoedigd. In 2017 was dit in de vorm van een muziekproject, een combinatie van professional(s) in combinatie met amateurs uit de gemeente Olst-Wijhe.
Voor dit muziekproject is Ilonka Ory, zangeres en zangcoach, gevraagd om met muzikale talenten uit de gemeente Olst-Wijhe, muzikanten en koorleden / zangeressen / zangers, een programma te maken. Ilona heeft een aantal nummers gearrangeerd voor de door haar gekozen koor / zangers en muzikanten / muziekvereniging. Het gaat niet alleen om verenigingen maar ook individuele personen konden in dit project meedoen.

Dit project vergroot de deelname aan kunst en cultuur. Een project van amateurs met professionals.
De deelnemers zijn begeleid en gecoacht door Ilonka Ory. Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe heeft  dit project financieel ondersteund met een bedrag van €1000, specifiek voor dit programmaonderdeel.