BESTE VERHAAL uit de SALLANDSE IJSSELSTREEK

 

Welk schrijverstalent gaat de komende winterperiode meedoen….?!

 In de Sallandse IJsselstreek borrelt het van de creativiteit. We lezen zeer regelmatig over tentoonstellingen, uitvoeringen of andere vormen van “aandachttrekkerij”, wat u moet opvatten als een ultiem compliment. Muziek, toneel, schilderkunst en beeldende kunst floreren van hoog tot laag, van professioneel tot amateur, in het Salland dat gevormd is door de IJssel. Toch mist er iets……!

Podium

En dat iets is het geschreven woord. Natuurlijk, er wordt heel veel geschreven. Neem alleen al de Reklamix / Huis-aan-Huis. Vaak, echter, betreft het aankondigingen van iets, dat in de omgeving te gebeuren staat. Of van iets dat net geweest is. De schrijver is dienstbaar aan dat gebeuren, aan de boodschap die verspreid dient te worden. Vrijwel nooit staat de schrijver zelf op het podium, schijnt het licht op hem of haar. 

Beste Verhaal uit de Sallandse IJsselstreek

We zijn nieuwsgierig naar wat er aan schrijverstalenten leeft in de Sallandse IJsselstreek. Samen met de Reklamix / Huis-aan-Huis hebben we besloten om een “wedstrijd” uit te schrijven om te dingen naar de prijs met de titel ‘Beste Verhaal uit de Sallandse IJsselstreek’. Voor de prijswinnaar, maar ook voor de winnaars van de tweede en de derde prijs, ligt een interessante beloning in het verschiet. De acht beste verhalen zullen worden gepubliceerd in de Huis aan Huis Reklamix Special van half maart 2021. Daar zitten wel voorwaarden aan.

Voorwaarden

  • Allereerst moet de schrijver woonachtig zijn in het verspreidingsgebied van de Huis aan Huis Reklamix, de Sallandse IJsselstreek dus.
  • Leeftijd doet er nadrukkelijk niet toe.
  • Iedere schrijver mag maar één verhaal insturen.
  • Het verhaal mag niet meer dan 650 woorden bedragen.
  • Op de een of andere manier moet in het verhaal een relatie met de Sallandse IJsselstreek herkenbaar zijn. Hoe? Dat is geheel aan de creativiteit van de schrijver.
  • Het onderwerp is vrij. Het verhaal mag historisch, fictief of bijvoorbeeld het resultaat van een interview zijn.
  • Gedichten doen niet mee. Nog niet….!
  • Het verhaal moet digitaal aangeleverd worden, bij voorkeur in Word. 
De verhalen kunnen vanaf nu tót maandag 1 maart 2021 ingezonden worden. Het digitale adres is: secretariaat@kunstencultuurolstwijhe.nl 

Jury

Een jury zal beoordelen of een verhaal publicatiewaardig is en welk verhaal in aanmerking komt voor een prijs. De jury zal worden samengesteld uit een aantal actieve leden binnen KCOW, die zich ook hebben ingezet tijdens de beoordeling van de Cultuurprijzen 2018 en 2020 (Muze- en Talentprijzen).

Prijzen

De eerste prijs krijgt de titel ‘Beste Verhaal uit de Sallandse IJsselstreek’. Daar hoort een geldbedrag van € 300,- bij. De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van € 200,- en de derde prijs mag € 100,- toucheren. Verder, zoals al gezegd, worden de acht beste verhalen gepubliceerd in de Huis aan Huis Reklamix Special van half maart 2021. De beste 50 verhalenschrijvers krijgen bovendien het boek “Verhalen Gespot langs de Sallandse IJssel” van Hans van der Heijden, voormalig scribent in de Huis aan Huis Reklamix. 

Heel veel succes met het schrijven!!! 

(De laatste sneeuwwinter in 2010 kán een inspiratiebron zijn….)

 

Winter 2010 // Fortmond