Uitreiking Muze- en Talentprijs

Zondagmiddag 21 januari 2018 zijn de Muze- en Talentprijs namens  de Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe uitgereikt.  De uitreiking vond plaats op de tweejaarlijkse Vrijwilligers middag in het Holstohuus.  De afgelopen maanden heeft de onafhankelijke jury – bestaande uit Kathy Jumelet, Hans Hesseling en Jaap Dijkstra – uit de genomineerde kandidaten de prijswinnaars gekozen.

De Talentprijs 2017 ging naar Wencke Rensen. En de Muzeprijs 2017 ging naar de productie ‘Operatie IJssellinie’.
Zie ook persbericht.

 

De Muze-prijs wordt beschikbaar gesteld aan een persoon of organisatie die van bijzondere betekenis is voor het culturele klimaat in de gemeente en de Talent-prijs is bedoeld voor iemand die laat zien over opmerkelijke talenn te beschikken op kunstzinnig gebied. Het aan de prijs verbonden geldbedrag is een extra aanmoediging voor de persoon om te werken aan verdere ontwikkeling hiervan. Voor beide prijzen wordt een wisseltrofee  -de ene gemaakt door kunstenaar Henk Meijer en de andere door Thea Zoet – uitgereikt.
De uitreiking van de cultuurprijzen was het eerste onderdeel  op de Vrijwilligers middag met een gevarieerd programma vol culturele optredens en workshops.

 

 

trofee-muzeprijs